Företaget - Williamsson Transport

Företaget

 

 

 

 

ETT AV FINLANDS ÄLDSTA TRANSPORTFÖRETAG

Axel Williamsson köpte sin första bil 1952. Samma år grundade han transportföretaget som är i familjens ägo än idag. Landsvägstransporter inom Norden har alltid varit viktiga för företaget och i dagsläget körs de endast med egna fordon. Verksamheten bygger fortfarande på långvariga och förtroendefulla kundförhållanden och med hjälp av tillförlitliga samarbetspartners når transporterna numera också övriga delar av Europa.

GODSET I VÅRA HÄNDER

Vi vet att mycket kan hända när gods transporteras från en dörr till en annan. Därför är det viktigt för oss att kunna övervaka och påverka transportens alla skeden. För att göra godshanteringen flexibel har vi både egen transportledning och en egen transportterminal. Det innebär att vi kan skräddarsy alla tjänster enligt dina önskemål, minimera skador eller förseningar och förbättra fordonens användningsgrad.

Visste du att Axel Williamsson bl.a. har transporterat ljus från Vasa Tvål Ab och knäckebröd från Wasa Ångkvarn? En gång transporterades maskinerna till en hel knäckebrödsfabrik (plus en bastu) till Holland!

Läs mer om våra fordon

här

Timeline

 

 

 

1952

Företaget grundas.

1955

Axel beställer den första helt egna bilen (en Volvo).

1959

Utlandstrafik inleds på linjen Vasa–Oslo. En resa krävde 2 chaufförer och tog ca 2 veckor.

1961

De första egentliga släpvagnarna köps från Helsingfors.

1965

Tunga fordon får nu åka över med färjan mellan Vasa–Umeå. En av Axel Williamssons bilar blir det första tunga fordonet som backas ombord på M/S Wasa Express i Vasklot.

1978

Terminalbygget på Vasklot påbörjas. Företaget flyttar in i maj 1980.

1981

Axels dotter, Yvonne, blir företagets första kvinnliga chaufför.